ریکت چیست ؟ چه کاربردی دارد ؟
امروزه تکنولوژی و فناوری به سوی راحتی کاربران خود در تمام عرصه ها پیش میرود و همانطور که انتظار دارید ، در برنامه نویسی نیز برای پیشبرد این راحتی و سریع تر انجام شدن کارها فریمورک ها و کتابخانه شکل گرفتند . اما ریکت که کتابخانه ای توسعه داده شده برای جاوا اسکریپت میباشد تقریبا هم حالت به روز بودن را و هم راحت تر شدن کار ها را برای توسعه دهنده ایفا میکند . برای توضیح ریکت میتوان این مثال را زد که اگر شما برای ساخت یک محصول قطعات خام آنرا داشته باشید کارتان راحت تر و اصولی تر انجام میشود یا اینکه قالب قطعات را به شخصی ماهر بدهید تا برایتان قطعات را به صورت اصولی بسازد و شما آنها را مونتاژ کنید . مسلما انتخاب شما گزینه دوم میباشد چرا که هم کارتان صحیح تر است و هم سریع تر به خواسته خود میرسید .
مطالعه کنید : کتابخانه های جاوا اسکریپت چیست ؟
مطالعه کنید : فریمورک های جاوا اسکریپت چیست ؟
کتابخانه ریکت
ریکت (react) یک کتابخانه جاوا اسکریپتی متن باز است که برای ساخت و توسعه رابط کاربری به کار میرود . این کتابخانه در سال 2011 توسط شرکت Facebook توسعه و ارائه داده شد . این کتابخانه با استفاده از مفهوم کامپوننت در ساخت صفحات وب امکان اسفاده مجدد آنهارا فراهم کرده است. با استفاده از این کتابخانه ویژگی های پویا بودن و واکنش پذیری عالی را به صفحات خود القا میکنید .
کاربرد ریکت
مهم ترین کاربرد ریکت این است که از آن برای ایجاد برنامه های تک صفحه ای استفاده میشود . بدین صورت که برنامه های SPA یا تک صفحه ای این باور را ایجاد میکند که کاربر فقط در یک صفحه است و از آن صفحه خارج نمیشود . به بیان دیگر یعنی کاربر احساس نمیکند با کلیک روی یک بخش از صفحه ای به صفحه دیگر رفته است بلکه صفحات با هم جا به جا شده اند که دلیلش هم این است که لودینگ یا رفرشی درون صفحه اتفاق نمیوفتد . اما باور غلطی که ایجاد میشود این است که صفحات ثابتی با یکدیگر تعویض میگردند اما باید بدانید که کاملا صفحات داینامیک (تغییر پذیر) و پویا هستند .
مزایای ریکت
این کتابخانه بدون شک یکی از بهترین کتابخانه های جاوا اسکریپت میباشد که بعضی از دلایل آن هم به صورت زیر است :
- 1- کامپوننت محور بودن
- 2- استفاده از jsx
- 3- سرعت بالا
- 4- تست سریع
- 5- جامعه فعال و بزرگ
ریکت در کل با مفهوم کامپوننت محور بودن کار میکند بدین صورت که یک قالب را یک بار طراحی میکنیم و در ادامه هر جا نیاز به آن داشتیم میتوان مجدد استفاده کرد یعنی با یک بار تعریف میتوان هر چند بار از آن استفاده کرد .
jsx را به عنوان افزونه ای میشناسیم که میتوان همزمان از کدهای Html و جاوا اسکریپت استفاده کرد
سرعتی که در رندر کردن صفحات دارد به نسبت فریمورک ها و کتابخانه های دیگر بسیار چشمگیر است
موقع کار با این کتابخانه در هر کجا از کدهایمان به خطا برخورد کنیم در همان لحظه خطارا برمیگرداند و در لحظه متوجه خطای خود میشویم
به دلیل کاربرد زیاد این کتابخانه روز به روز به جامعه آن افزوده و بزرگ تر میشود
معایب ریکت
این کتابخانه ایراد هایی نیز دارد که میتوان آنها را به صورت زیر بیان کرد :
- 1- برنامه نویسی پیشرفته
- 2- محدودیت در انتخاب تکنولوژی جانبی
- 3- بروزرسانی مکرر
به دلیل اینکه استفاده از ریکت در پروژه های سنگین نیاز به دانش و تجربه زیادی است ممکن است که به مشکل بر بخورید
وقتی با ریکت کار میکنیم ارتباط با دیگر تکنولوژی دچار محدودیت میشوند
بروزرسانی های این کتابخانه مکرر است و این مقوله بعضی از برنامه نویسان را آزار میدهد
چگونه ریکت را یاد بگیریم ؟
این کتابخانه به دلیل اینکه پیچیده و به روز هست نیاز به آموزشی عالی دارد که شخص به طور کامل آن را یاد بگیرد . البته ریکت پیش نیاز هایی نیز دارد که Html , css و JavaScript را شامل میشود . اما نگران نباشید ما یعنی شرکت برنامه نویسی وارنا چندین سال است که در مسیر آموزش هستیم و کاملا تمام مباحث را به بهترین شکل و با به روز ترین متد دنیا به شما آموزش میدهیم .
سحن پایانی
ریکت امروزه به عنوان یکی از بهترین کتابخانه های جاوا اسکریپتی است که به صورت پویا و کامپوننت بیس بودن میتوان صفحات را با آن پیاده سازی کرد. اگر شما قصد در گام نهادن در مسیر توسعه وب دارید حتما در یک جایی ریکت مقابل روی شما قرار میگیرد و شما باید آن را یاد بگیرید . همانطور که گفته شد ما در شرکت برنامه نویسی وارنا بهترین دوره ها را با استفاده از تجربه ای که در این زمینه داریم ارائه میدهیم . شما با استفاده از دوره های ما امکان یادگیری عالی و پشتیبانی 24 ساعته را دارا میشوید . در آخر هم امیدواریم که این وبلاگ آموزشی برای شما مفید واقع شود و بتوانید از مطالب این وبلاگ به ظور احسن استفاده کنید .