مشاوره رایگان

دسته بندی:آموزش برنامه نویسی
تاریخ انتشار:شنبه 4 شهریور 1402
نویسنده:مهدی جام گوهری

مزایا و معایب تلویند چیست؟ | راهنمای جامع و کامل

امروزه دنیای وب دچار تحولاتی شده است که یکی از آنها را میتوان پیشرفت در حوزه فرانت اند نام برد. آن پیشرفت را ما با عنوان tailwind css میشناسیم که کار توسعه دهنده های فرانت اند را با حجم بسیار زیادی از راحتی روبرو کرد. از آنجا که میدانیم هیچ چیز کامل نیست و معایبی دارد . امروز ما در این وبلاگ در کنار مزایا ، معایب را هم به حضور شما میرسانیم. ما را در این وبلاگ همراهی کنید تا کامل برای شما هم مزایا و هم معایب این فریمورک قدرتمند را باز کنیم.

تلویند چیست؟

قبل از هر چیز باید بدانیم اصلا این فریمورک جذاب چیست تا در ادامه با جزیاتش اشنا شویم. تلویند به عنوان یک فریمورک برای راحتی کد نویسی در حوزه ی فرانت اند در سال 2017 عرضه شد . هدفی که تلویند برای ما ایجاد میکند این است که با استفاده از کلاس های پیشفرض و کامپوننت های آن تنوع و طراحی منحصر به فرد در پروژه های خود ایجاد کنیم. برای دانستن موارد بیشتر در باره ی این فریمورک میتوانید به وبلاگ زیر مراجعه نمایید.

tailwindcss

مطالعه کنید : تلویند چیست ؟

راهنمای نصب و راه اندازی تلویند

برای راه اندازی و استفاده از تلویند می توانید در بخش مقالات و وبلاگ های شرکت برنامه نویسی وارنا مراجعه نمایید تا با نحوه آن آشنا شوید . اما به عنوان یک خلاصه ما دو روش برای نصب تلویند داریم که با عنوان های Cli و Cdn می شناسیم . اما بین این دو روش، Cli هم سخت تر و هم کار آمد تر است که میتوانید طبق دستورالعمل داخل خود سایت tailwind css جلو بروید.

tailwindcss

مزایا و معایب tailwind css

اما پس از گذراندن توضیحات در باره ی این فریمورک به توضیح در باره ی موضوع اصلی می پردازیم . همانطور که گفته شد همانند باقی موارد در مقابل مزایا ، معایبی نیز تلویند را شامل میشود که در ادامه به هر دو میپردازیم :

مزایا و نقاط قوت tailwind

  • 1- استایل دهی و دیزاین المان ها به صورت سازمان دهی شده

  • در فریمورک تلویند سعی بر آن شده است که با استفاده از کلاس های کاربردی ، حداقل خطا را چه در هنگام کد نویسی و چه در حوزه ی ریسپانسیو برای کاربر به همراه داشته باشد . تمام المان ها و از جمله استایل های تلویند چون به صورت ریسپانسیو خدمت کاربر ارائه می شود در این حوزه کمترین اتلاف وقت و بیشترین بازدهی را برای کاربر دارد. کنترل کاربر بر روی المان ها و کلاس های پیشفرض باعث شده تا کاربر وقت کمتری را صرف رفع باگ های استایل دهی کند .


  • 2- سریع استایل مورد نظر رو بده!!!

  • در بحث سرعت استایل دهی به المان های html ، تلویند یکی از پیش قدم ترین فریمورک های حال حاضر می باشد علت این مورد آن است که تلویند صد ها کلاس های پیشفرض ، راهبردی و مختصر شده را خدمت کاربر ارائه میکند و کاربر با استفاده از کد های مختصر شده میتواند به راحتی به کدنویسی خود در فرم html خود ادامه دهد .


  • 3- مشکلات کمتر و حفاظت بالاتر

  • از دیگر موارد قابل اشاره سازمادهی بودن این المان ها و استایل ها به صورت محافظت شده می باشد ، یعنی از نظر حوزه ی امنیتی ، تلویند از باقی رقبای حال حاضرش گامی جلوتر است زیرا از مشکلات نسبتا کمتری برخوردار بوده و استایل های ارائه شده استاندارد تر است. علاوه بر این نتایج هاکی از آن است که این فریمورک از زمان انتشار تا به حال یک فریمورک پایدار است، چه چیزی از این بهتر؟


  • 4- حجم کمتر ، بازدهی به مراتب بالاتر

  • تلویند در بخش فرانت اند وب سایت با قابلیت ایجاد قالب های ریسپانسیو برای کاربر و حذف کلاس های css استفاده نشده در کوچک نگه داشتن کد های css پیشگام می باشد

tailwindcss

معایب و نقاط ضعف tailwind

  • 1- نقض اصل تفکیک نگرانی ها (SOC)

  • به طور مختصرانه در مورد اصل تفکیک نگرانی ها میتوان چنین گفت : این اصل به منظور درک ، طراحی و مدیریت موثر سیستم ها با به هموابستگی های پیچیده می باشد . به طور کلی یکی از مهم ترین موارد در مراحل برنامه ریزی ، دیساین و طراحی می باشد . اما ربط این اصل با تلویند در چیست ؟ همان طور که در موارد مزایای تلویند به آن پرداختیم ، تلویند این قابلیت را به کاربر می دهد تا بدون خروج از فرم html بتواند به استایل دهی و دیساین المان های html بپردازد . از دیدگاه بسیاری از برنامه نویسان و توسعه دهندگان حوزه های گوناگون ، ساختار کلی و استایل ها می بایست از هم جدا باشند چرا که بر این باور هستند که این کلاس ها فرآیند علامت گذاری و توسعه را با چالشی جدید تر همراه خواهد کرد .


  • 2- فاقد هر گونه کامپوننت ضروری

  • تلویند فاقد کامپوننت های استایل دهی حائز اهمیت میباشد ، به آن معنی که شما می بایست به صورت دستی ویژگی های اجزا و المان ها را به برنامه های وب خود اضافه کنید . هر چند این مورد را نمیتوان جزء موارد مشکلات مهم به حساب آورد اما در هر صورت برنامه نویسان تازه کار را در اوایل با مشکلاتی روبه رو خواهد نمود که با تجربه های شخصی این مورد به مراتب کم رنگ و کم رنگ تر میشود .


  • 3- محدودیت اسناد دقیق در نتیجه اتلاف وقت بیشتر!!!

  • تلویند بر خلاف رقبای خود اسناد و مستندات محدودی و گاهی کلیات را شرح میدهد که این مورد شاید مطلوب مبتدیان در حوزه فرانت اند نباشد . اما کاربر توانایی تعامل با دیگر توسعه دهندگان را دارد که سبب میشود موارد و مشکلات به وجود آمده حل شود ، که این مورد هم موجب اتلاف وقت کاربر برای رفع مشکل میشود .

tailwindcss

رقیب های تلویند

  • 1- Bootstrap
  • بوت استرپ همانند تلویند یک فریمورک css با منبعی همگانی و محبوب که به منظور کمک به توسعه دهندگان حوزه فرانت اند انتشار یافته است ، اطلاعات بیشتر را از وبلاگ سایت برنامه نویسی وارنا بخوانید :

    مطالعه کنید : مقایسه ی Tailwind css و Bootstrap | تلویند یا بوت استرپ

    Bootstrap

  • 2- Bulma
  • بولما نیز همانند مشابه های خود یک فریمورک سبک و کارآمد است . از آنجایی که بولما بر پایه ی موبایل طراحی شده است ، اولویت اهدافش به ترتیب موبایل و تبلت و سپس کامپیوتر می باشد که از این جهت دقیقا برعکس بوت استرپ می باشد . بولما در حوزه ی فعالیت خود به دلیل یکسری قابلیت ها و ویژگی های این فریمورک سرشناس بوده و همچنان در رقابت استوار مانده است .

    Bulma Css
  • 3- Materialize Css
  • متریالیز یک فریمورک برای حوزه فرانت اند است که مجموعه ای بسیار کاربردی و جامع از استایل ها و کامپوننت های آماده را برای استفاده ارائه میدهد . این فریمورک یک انتخاب عالی برای مبتدیان و هم یک تجربه ای جالب برای توسعه دهندگان با تجربه تر میباشد .

    Materialize Css

سخن پایانی

در یک جمع بندی مختصر باید گفت که تلویند در راس هر چیز به راحتی استایل دهی برای کاربر پرداخته که صد البته موفق نیز بوده است . برای کاربران تازه کار که مهارت زیادی در حوزه ی تلویند نداشته باشد شاید گیج کننده باشد ، اما قطعا برای توسعه دهندگان با تجربه تر یکی از مهمترین فریمورک ها برای پیاده سازی پروژه ها می باشد . به دیگر زبان تلویند از ضروریات پیاده سازی پروژه ها و وبسایت های جذاب و کاربر پسند می باشد .
در پایان شرکت آموزش برنامه نویسی وارنا امیدوار است که این اطلاعات و آموزش ها به کاربر محترم در جهت تصمیم گیری برای استفاده از این فریمورک مفید واقع شده باشد .
شما میتوانید برای دریافت آموزش نکات کاربردی Tailwind css ، Css و Sass به سایت شرکت برنامه نویسی وارنا مراجعه نمایید و در قسمت آموزش ها ضمن خرید دوره آموزش Tailwind css و Sass از امکان پشتیبانی 24 ساعته جهت رفع اشکال و بالا بردن سطح تسلط خود استفاده نمایید . همچنین شرکت برامه نویسی وارنا به دنبال جذب افراد مستعد و علاقه مند به برنامه نویسی است که اطلاعات کامل آن در بخش آموزش و استخدام سایت وارنا موجود می باشد .